Menü Bezárás

Milyen tevékenységeket kell feltüntetni a létesítő okiratban, illetve mi engedélyköteles?

Milyen tevékenységeket kell feltüntetni a létesítő okiratban, illetve mi engedélyköteles? A cégalapításkor számos tényezőre oda kell figyelni, ugyanis egy kis hiba is komoly pénzbírságokhoz vezethet. Szerencsére szakemberek közreműködésével és megfelelő felkészültséggel nem történhet semmilyen fennakadás, így rövid időn belül sikerre vihető bármilyen vállalkozás!

A leggyakoribb kérdés a cégvezetők részéről, az, hogy milyen tevékenységeket kell feltüntetniük a létesítő okiratban. Kell egy főtevékenység, amivel kapcsolatban szerencsére az adóhatóság honlapján könnyedén lehet tájékozódni. Emellett olyan tevékenységeket is érdemes felvenni, amik rokonok a főtevékenységgel. Ezeket már nem kell jelezni a cégbíróság felé, később is bejelenthetőek, akár az Ügyfélkapun keresztül is. A tevékenység kérdéskörén kívül még az ezzel összefüggő engedélyekről is fontos szót ejteni. Vannak olyan tevékenységek, amikhez nem kellenek engedélyek, de például kereskedelmi tevékenységhez kérelemre lesz szükség, amit a tevékenység helye szerinti települési jegyzőhöz, a fővárosban pedig a kerületi önkormányzat jegyzőjéhez kell benyújtani.

Ha további kérdései lennének a főtevékenységekről, vagy az ezzel kapcsolatos engedélyekről, illetve megbízható könyvelő irodát keres, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Könyvelés hírek webdb honlapkészítés