Menü Bezárás

Milyen közterhet kell fizetnem a cégem alkalmazottai után?

Naprakész könyvelőt és könyvelőirodát keres? Jó helyen jár! Minden alkalmazotti fizetés megadható bruttó és nettó összegben is. A bruttó összegből kell levonni azokat a közterheket, amiket a munkáltatónak kell kifizetnie az államnak, a megmaradt nettó összeg pedig az, amit az alkalmazott kézhez kap.

A 2018-as évben a következő közterheketkell kifizetnie a munkáltatónak az alkalmazottak után:  szociális hozzájárulási adót, aminek mértéke 2018-ban 22%, valamint le kell vonnia a szakképzési hozzájárulást is, ami 1,5% százalék. Ezen kívül vannak még a munkavállalót terhelő adók és járulékok, vagyis a nyugdíjjárulék, a személyi jövedelemadó, valamint az egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulék.

Szeretne többet megtudni az Önt érintő adózási szabályokról, kérdése van a közterhekkel kapcsolatban? Forduljon hozzánk bizalommal és vegye igénybe szakmai tanácsainkat, illetve szolgáltatásainkat! A honlapon feltüntetett elérhetőségeinken elérhet minket és kérhet időpontot személyes találkozóra is!

Könyvelés hírek webdb honlapkészítés