Menü Bezárás

Milyen kedvezményes adózási fajták állnak a vállalkozásom rendelkezésére?

Naprakész könyvelőt és könyvelőirodát keres? Jó helyen jár! Egy vállalkozás pénzügyi sikereit az is meghatározza, hogy milyen adózási formát választ magának. A döntést néhány szempont tükrében ajánlott meghozni, hogy a legkedvezőbb feltételeket válasszuk. Az egyik legfontosabb tényező, hogy valaki egyéni vállalkozó vagy kisvállalkozást működtet.

A cégek, gazdasági társulások között sokaknak inkább megéri a KIVA mellett dönteni, mert az kevesebb adminisztrációval jár, egyszerűbb vele dolgozni. Bizonyos feltételeknek teljesülnie kell, hogy egy vállalkozás ezt a kedvezményes adózási fajtát választhassa. A bevétele nem haladhatja meg az 500 millió forintot, de az alkalmazottak létszáma sem haladja meg az 50 főt.

A kisvállalati adó, a KIVA mértéke 2018 január 1-től 13%-nak felel meg, ami egy százalék csökkenést jelent az előző évi 14%-hoz képest. Az a cég, amely ezt a kedvezményes adózási fajtátválasztja, nemcsak azzal számolhat, hogy törvényesen spórolhat a közterhek összegén, de azzal is, hogy kiváltja vele a társasági, szakképzési hozzájárulási és szociális hozzájárulási adót.

Keresse bizalommal könyvelő irodánk munkatársait, és tudja meg, melyik adózási fajta lenne az Ön cégének a legelőnyösebb!

Könyvelés hírek webdb honlapkészítés