Menü Bezárás

Milyen adókat kell fizetni a vállalkozásom után?

Milyen adókat kell fizetni a vállalkozásom után? Egy saját vállalkozás rendkívül kedvező helyzetet teremt abból a szempontból, hogy a vállalkozó a maga ura lehet, vagyis a munkaidejét ő osztja be, továbbá a jövedelmét is ő határozhatja meg. Mindez előnyösnek hangzik, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy saját vállalkozás felelősséggel és kiadásokkal is jár, illetve meg kell oldani a könyvelést és a bérszámfejtést is. Tehát mielőtt bárki emellett döntene, nem árt mérlegelni, hogy cége után milyen adókat és egyéb költségeket kell fizetnie.

Mivel különböző cégtípusok léteznek, így azok adója is eltér egymástól. Egyéni vállalkozás esetében személyi jövedelemadót kell fizetni, továbbá, ha ebben a formában nyereséges, akkor sem az egészségügyi hozzájárulásról, sem az iparűzési adóról nem szabad megfeledkezni. Cég esetében hasonlóak a követelmények, a különbség csak annyi, hogy a személyi jövedelemadó helyett társasági adót kell fizetnie a vállalkozónak.

Ha további kérdése lenne az adókkal kapcsolatban, vagy céget alapítana Budapesten , forduljon bizalommal könyvelőirodánkhoz!

Könyvelés hírek webdb honlapkészítés